-----------------------------------
lefmir
13 Mar 2016 00:47

Modificare Finder 8X50 pt unghi drept
-----------------------------------
Buna ziua!

Din cauza unei probleme, sa-i zicem medicale, nu prea pot urmari cu luneta cautatoare cerul peste 60 de grade altitudine, asa ca m-am gandit ca mi-ar fi de folos un finder cu diagonala de 90 de grade.
Am pus anunt la mica publicitate, dar m-am documentat putin si aparent nu exista oculare interschimbabile care sa aiba aceasta diagonala care sa se potriveasca pe tub standard pentru ca, din ce mi-am putut da seama, arunca diagonala prea in spate ocularul. 
Nu se gasesc decat lunete cu totul care costa  minimum 400 de lei...putin cam piperat si nu as rata ocazia sa mesteresc ceva. Si in plus de asta nu as avea ce face cu finder-ul ramas dupa ce mi-as achizitiona unul nou.

Acum, sa-mi spuneti, va rog, care varianta vi s-ar parea mai buna:
varianta 1: 
Finder-ul are o placa cu M50 la exterior(partea asta vine infiletata in tub) si interior altceva diametru mai mic in care se infileteaza ocularul. 
Ma gandeam sa vorbesc cu un strungar sa-mi faca placuta asta cu filetul M50 sa ramana pe exterior, dar filetul interior sa fie mutat, inecat, in interiorul tubului putin pentru a compensa adaugarea diagonalei.
varianta 2: 
Ar trebui scurtat tubul, insa nu prea imi dau seama cum as putea sa fac filet la interiorul sau sau la exteriorul sau(daca il scurtez din partea cu obiectivul).
Varianta 3:
fac alt tubusor cu totul.
Varianta 4: cea mai simpla, dar si cea mai nerealista:
este posibil sa scap din reglajul obiectivului de aceasta scurtare/taiere?

Pentru diagonala as cumpara o diagonala donatoare pe standard mic.

De asemenea cum as putea masura abaterea? sau daca aveti o alta idee, eu va sunt recunoscator.

Va multumesc!
Mircea