-----------------------------------
Erwin
13 Mar 2016 09:38


-----------------------------------
Po&#539;i modifica finderul foarte simplu, folosind o prismă recuperată de la un binoclu. Prisma o po&#539;i ata&#537;a de acel disc cu gaură unde era ocularul pe un suport colimabil cu 3 &#537;uruburi, practic o placă triunghiulară cu găuri filetate în cele 3 col&#539;uri. Trebuie să decupezi în tub o gaură corespunzătoare ocularului. Partea dificilă va fi să fixezi ocularul exact perpendicular pe tub. Trebuie să faci un adaptor similar cu placa focuserelor de la newtoniene. Dacă faci ca acest adaptor să culiseze de-a lungul tubului sau ocularul să se poată înfileta-desfileta po&#539;i realiza focalizarea lui exactă. 

Eu am avut ocazia să fac la strung &#537;i freză la un me&#537;ter această piesă pentru luneta "Locomotiva" de 70mm cu focuser elicoidal de microscop de 34mm pe care l-am adaptat la 1.25 cu o buc&#537;ă elastică. 

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9311&postdays=0&postorder=asc&start=0

Din păcate nu &#537;tiu de ce nu se mai pot vedea pozele uploadate în trecut pe imageshack.us dar există link pe Google+.