-----------------------------------
dragos.n
13 Mar 2016 16:58


-----------------------------------
Se poate face destul de usor. 

Iei o diagonala, cu un ocular, scoti celula din fata cautatorului, si cu ele tinute in mana, si cu o rigla scurta, te uiti la infinit, sa masori distanta minima, dintre celula si diagonala. Tai tubul cautatorului la distanta potrivita, cu vreo 5-6mm mai scurt decat ai masurat. Apoi, cu un traforaj, tai din textolit sau placaj un inel cu ciametru interior 1,25'', si exterior cat exteriorul tubului. Mai tai la fel doua, trei inele cu diametru interior la fel, 1,25'' si exterior cat diametrul interior al tubului. Lipesti inelele intre ele, si apoi le lipesti in tubul cautatorului, cu inelul cel mare in capat. Eventual mai faci o masuratoare a focalizarii inainte de lipire. Vezi ca filetul din fata cautatorului are si rol de reglaj al focalizarii.

Apoi dai una sau doua gauri in lateralul tubului, care sa treaca prin inele, si filetezi cu M3 sau M4, in functie de gaura, si de ce suruburi ai. Astfel vei avea suruburi de fixare a diagonalei in tub.

Partea cea mai complicata este sa indrepti capatul taiat al tubului la 90 de grade, fara deviatii.

Cam asa am facut eu cand am transformat acest cautator care era drept. Cu diferenta ca eu am vrut sa pastrez ocularul original, fiind iluminat.