-----------------------------------
Erwin
13 Mar 2016 18:56


-----------------------------------
Planurile de acum 2 ani s-au materializat &#537;i au adus multă mul&#539;umire, mai ales telescopul Hinds pe care domnul Mircea l-a alergat la duble în grădina sa. Din păcate binoclul japonez este din nou la colimat, când l-am desfăcut am cură&#539;at ră&#537;ina cu care erau lipite prismele în interior &#537;i s-a decolimat la transport. Sper ca Andrei J (Kepler) să-l rezolve curând. 

Planuri în curs de realizare sunt o nouă montură piston medie ca mărime, mai u&#537;oară dar mai potrivită pentru luneta RFT "Lady Black" de 110mm. O diafragmă la ocularul Erfle militar de 30mm care să elimine zona marginală unde stelele pleacă la plimbare. Recondi&#539;ionarea focuserului la luneta de 80mm F/11.25 deoarece ră&#537;ina epoxy cu care am fixat axele rulmen&#539;ilor a cedat în timp. Probabil că voi confec&#539;iona ni&#537;te plăcu&#539;e metalice care să &#539;ină axele în pozi&#539;ia corectă - metodă aplicată de neox la luneta lui RFT, "Uberrefractor". 

Instrumente am prea multe, nu am loc unde să le &#539;in de aceea le-am împrumutat pe la prieteni. Cassegrain-ul este la Andrei J, cu scopul de a face poze la Jupiter &#537;.a.

Cer senin &#537;i spor la toate!