-----------------------------------
dragos.n
18 Mar 2016 23:36

Alerta bolid zona Brasov
-----------------------------------
In aceasta seara, la ora 20:21, am observat un bolid mare, in directia Sinaia - Brasov. Bolidul a cazut din punctul meu de vedere (centrul Ploiestiului), aproape la verticala, cu o usoara inclinare, in jur de 3-5 grade spre Nord, si a fost destul de luminos. Desi zona in care eram era foarte luminata,, si mie greu sa fac o estimare exacta, cred ca in faza maxima a depasit magnitudinea -7, poate chiar -8. 

Traiectoria a fost destul de lunga, si a cuprins 3 momente de maxim. Unul pe la 35-40 grade altitudine, al doilea, cel mai puternic, cam pe la 25-30 grade, iar al treilea, undeva spre 20-25 grade, de asemenea foarte puternic. In urma nucleului, am putut observa pentru fractiuni de secunda mici fragmente, in special in faza a doua. 

Inceputul fazei de ardere, atat cat am putut eu sa o vad din cauza sepcii de pe cap, a fost mai sus de 45 grade. Interesant este ca s-a vazut clar cum viteza a scazut foarte mult intre prima, si ultima faza. In fapt este cel mai lent meteor pe care l-am vazut eu, si al doilea ca stralucire. Avand in vedere altitudinea redusa la care s-a stins, banuiesc ca a cazut undeva spre Brasov. Am atasat o harta cu directia aproximativa in care l-am vazut. Dar neavand niste puncte de reper bune, e posibil ca aici sa fie ceva erori, poate si de +/- 10 grade.

Cei care au camere de supraveghere pe directie e bine sa le controleze.