-----------------------------------
valy
21 Mar 2016 14:12


-----------------------------------
Intrebarea cu newtonul trebuia pusa, mai ales ca Oficina costa 25k.

Personal am o problema de utilitate in conditi de cer cu poluare luminoasa. Practic ar fi util la dso camp larg si scanat zone mari de cer, meteori, comete si alte obiecte intempestive. Si neaparat senzor racit de suprafata mare. Insa astfel de aplicatii necesita observator autonatizat si cer curat. Cred ca e inutila diagonala, probabil o camera subtire/low profile in fata lentilei frontale ar fi o configuratie buna. Plus alte probleme care trebuie rezolvate pana atunci :). Insa e important de stiut ca exista solutii de genul celor prezentate, cine stie, poate in viitor...la iarna...

Multumim pt. simularile realizate.


Curbura accentuată a câmpului focal. La 114 f/4 am cam 2mm în diametru câmp relativ plat. La 400 f/4 ar fi ceva mai mult dar tot insuficient pentru o imagine optimă. 
Dacă vrei să faci &#537;i poze, e jale...
Citind ce zice TeleVue: " Edge-of-field sharpness is further enhanced since Paracorr also acts as a field-flattener", deci exista solutii. Iese ceva ieftin si bun: newton f/4+coma corector/field flattener si ai camp 50mm corectat intr-un astrograf rapid.