-----------------------------------
Cosmin Iftode
26 Mar 2016 12:53


-----------------------------------
dp007, vedem cum se comporta pe termen lung, dar la un moment dat ti-as trimite de curiozitate improvizatia mea s-o pui cap la cap cu originalul.

In orice caz, aseara a fost senin si am prins suficient timp cat sa fac o prima proba. In primul rand trebuie spus ca desi nu trbuie sa fie perfect colimata cu axa RA, e inutilizabil daca diferenta e mare (steaua pe care se estimeaza rotatia iese din imagine, polul este cu totul in afara imaginii). Imi imaginez ca metoda de montare nativa in deschiderea lunetei polare e absolut suficienta dar pentru un QHY5L e nevoie neaparat de un suport colimabil si trebuie facuta o aliniere rezonabila inainte de a incepe procedura. As incerca la un moment dat sa-i fac un suport fix care sa se monteze de asemenea in deschiderea lunetei polare.

In practica QHY5L-ul deghizat se comporta exact ca in clipurile cu Polemaster-ul normal. Procedura este intr-adevar extrem de rapida si foarte simpla, odata familiarizat cu pasii (dupa 2-3 utilizari maxim) se poate face cap coada in mai putin de 5 minute. Pentru mine precizia a fost de 1.9 arcminute distanta de pol, raportat de Guiding Assistant in PHD, nu chiar la fel de fantastic pe cat am citit prin alte parti (cu rezultate sub 0.5) dar tot foarte bine si chiar extraordinar raportat la timpul/efortul investit per sesiune. Voi mai posta aici dupa alte cateva ture de utilizare sa ajung la o medie a erorii, dar daca se mentine la nivelul asta ma voi declara foarte multmit.