-----------------------------------
Jimmy2016
26 Mar 2016 17:24

Schite, si tehnici de desen astronomic
-----------------------------------
Am gasit o metoda (nu imi apartine) de a schita diferite obiecte observate, si mai apoi de a avea o amintire frumoasa. 
E nevoie de o bucatica de hartie, un creion, o estompa de carton si foaia de desen. 
Pe bucatica de hartie se coloreaza o mica suprafata cu creionul atat de mult incat grafitul sa ramana pulbere pe suprafata. 
Cu creionul se puncteaza pe foaia de desen stelele principale, iar in cazul nebuloaselor sau galaxiilor se ia cu estompa grafit de pe bucatica de hartie, si se contureaza forma acestora (mai inchisa la culoare in zonele luminate, si mai deschisa catre margini). 
In exemplul de mai jos am incercat sa schitez in modul acesta nebuloasa din Orion. 
Dupa ce am terminat schita, aceasta se fotografiaza sau scaneaza, iar poza se editeaza in orice editor cu functia "invert colours". Dupa ce am inversat culorile, folosim functia "black and white", pentru a evita orice nuanta de culoare alta decat alb si negru. Astfel, obtinem o imaine frumoasa, o schita pe care sa o salvam ca amintire a observatiilor noastre astronomice. 
Va astept cu postari ale schitelor voastre si ale metodelor de schitare folosite.
Numai bine. :)