-----------------------------------
lefmir
03 Apr 2016 13:41


-----------------------------------
SACRILEGIU! Unii scurteaza monturi, eu le inalt. 
Vreau sa ii multumesc domnului Dragos pentru pont. 
Am inaltat montura dobson si imi vine perfect la nivelul ochilor. Este puuutin mai instabila, insa pot sa tin mana pe tub si sa il aliniez fara sa se miste prea mult imaginea(chiar si la 266X, se stabilizeaza dupa 2 secunde, dar in timpul asta se discerne ce se vede). Daca pun mana numai pe focuser, nu se misca. Am folosit placa putin umflata ramasa de la reparatia controlului azimutal si niste picioare. Per total am inaltat-o cu 40 de cm. Este un compromis, insa pentru mine este infinit mai comoda.


Am terminat si ventilatorul, insa trebuie sa imi fac un acumulator mai zdravan, cel pe care il aveam e pe duca si nu imi asigura decat 20minute de ventilatie la turatie maxima. Desi am masurat, ambele ventilatoare papa 0.25A; acumulatorul are 1A, dar nu cred ca mai are nici 25%capacitate.
Iarasi am folosit ideea dl Dragos cu contragreutatea glisanta, am facut o cutie cu magneti neodim in care am pus acumulatorul si am lasat cablul lung astfel incat daca pun un ocular mai greu, o pot misca in lungul tubului ca sa echilibrez ansamblul.

Am pus o rezistenta bobinata ca sa controlez turatia din tensiune, dar chiar cu ventilatoarele la maximum nu imi tremura imaginea.