-----------------------------------
milanpicard
11 Apr 2016 22:06

Problemele idiotice ale lui Milan
-----------------------------------
Hey, baieti, m-am gandit ca am poluat destul threadul de "Ce am vazut aseara". Mircea, daca poti, muta aici posturile cu caruciorul si cu cataloagele.  :)

Wow, mersi, baieti, pentru ideile de carucior. Mi-a placut ultimul post cu caruciorul profesional de carat Dobson! Si pretul e bengos: 960 lei! LOL Mai bine fac doua ture, si leg montura de un stalp cu un lant de bicicleta! :) Chiar ma gandesc la aceasta varianta, ascund montura dupa gardul viu de acolo, in cinci minute ma intorc, pana atunci ce sa se intample? Si daca vede cineva, ce sa faca cu o montura Dobson? Poate o si leg de ceva.

Dar carucioarele de la Dedeman sunt tentante si ele, poate gasesc ceva prin Dedeman care sa fie OK. Cert este ca nu ma dau batut. :) Acum daca am cumparat telescopul, intentionez sa il folosesc. Am rotit Stellarium pe tot anul, si sunt si destule targeturi atractive: globulare, galaxii, Virgo, Leo, Jupiter, Uranus, Cetus, chiar si Coma Berenices un pic, daca am ceva noroc. Asa minim in jumatatea cazurilor nu va trebui sa imi parasesc balconul.

Mersi de precizarile de Herschel 400 part I, Mircea, Part 2 dupa mine nici nu trebuie sa il pui, niciodata nu am sa imi cumpar ceva mai mare decat monstrul de 8 inch pe care il am acum. :) Mersi de ideea sa spiralez si A3urile, nu m-as fi gandit niciodata. :) Pe maine au sa fie gata.... yey! E innorat si dupa aceea se ingrasa Luna, booo! 

Eu zic sa lasi threadul asta pentru orice intrebare stupida pe care o voi avea in viitor. VOr fi destule. :) 

Prima: tu ce zici despre metodele de colimare? (cand imi va trebui). Capacul de colimare mi se pare cea mai simpla, si cu buget redus. Poate imi voi procura unul.