-----------------------------------
dragos.n
15 Apr 2016 21:52


-----------------------------------
In legatura cu articolele facute in China, trebuie spus ca exista diferente enorme de calitate intre lucrurile facute in aceasta tara. Conteaza firma care le face, si pretul. Un binoclu Sakura va fi foarte prost, in timp ce un Pentax va fi bun, sau foarte bun, in functie de pret. Am vazut un binoclu de 10x50 TS Marine, care efectiv m-a dat pe spate. Detaliile distinse erau exact ca cele date de un binoclu de 20x80. Dar binoclul de 10x50 costa 1300 lei, iar 20x80 costa jumatate din suma asta. Ambele facute in China

Am avut multe cautatoare. Intre ele si un Vixen. Facut in China. Batea fara discutie orice alt cautator pe care l-am avut. Vixen nu e Celestron, nici SkyWatcher. Sticlele, materialele, controlul de calitate, toate conteaza. Iar chinezul este un muncitor disciplinat. Lucreaza cum i se spune, si cu ce i se da.

Evident, binoclurile vechi au o alta calitate mecanica, mai solida, pentru ca asa se cerea. Si probabil o regasim la Zeiss si Swarovski facute acum. In schimb binoclurile vechi au sticle si acoperiri la nivelul anilor de atunci.

Un binoclu bun optic, care dupa mine merita banii este asta. Si fiind un magazin fizic poti sa compari cu altele.

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=LA10x50EXP