-----------------------------------
Dbird
19 Apr 2016 15:28


-----------------------------------
Rusii au avut sticla de bunicica din punct de vedere al rezolutiei si al depunerilor antireflex. Din nefericire era o sticla moale si cam lipsita de contrast, cel putin pentru gustul meu. In acelasi timp ei exagerau cu tenta spre galbui , acesta fiind (din nou vorbesc din punctul meu de vedere)  mult prea galbena. Mecanica ruseasca era extrem de slaba materialul, metalul in sine finnd de prosta calitate, se uza rapid era predispus la spargere in pofida "traditiei" rusesti de a face marfa foarte rezistenta. Nu imi explic fenomenul. Prin anii 70 vanatorii (principalii utilizatori de binocluri din acea vreme) achizitionau cu predilectie Carl Zeiss, neglijand marfa ruseasca. Totusi din punct de vedere optic, ca si proiectare binoclurile rusesti erau bine proiectate, avand corectii bine facute, oculare mari generoase cu multe lentile,  cu eye relief frumos, unghi wide destul de ok  si zona de claritate mare. Cam asa ar trebui sa fie si 8x30 -ul tau.
Ar mai fi o chestie. Acum vreo 10 ani chinezii au facut o clona de 8x30 (BPC) care este identica cu cea ruseasca dar nu este nimic rusesc inauntru sau afara. Aceata mai exista si azi la vanzare la second-hand. Clona chineza printre altele se deosebeste de originale in primul rand prin depunerile antireflex.