-----------------------------------
catalin dumitru
19 Apr 2016 23:53


-----------------------------------
Ocularele despre care vorbesc provin de la un bpc 8x30 cumpărat de mine in 1989 .
E vorba de erfle cu lentila din mijloc biconvexa simetrică. Corec&#539;ia lor era bună pentru ochii mei de atunci , chiar dacă distorsia mi se părea cam maricica .
Nu am &#537;tiut de bulele din sticle până nu am corectat câmpul &#537;i ortoscopicitatea , zona cu probleme ajungând in preajma focalei , la înlocuirea lentilei interne &#537;i a dubletului de ochi .
Galbejeala e de la flintul dens , caracteristic re&#539;etelor sovietice si nu numai . Uneori poate fi benefică . Însă multe acoperiri din perioada respectivă lăsau un pic de dorit , chiar dacă arătau frumos . O tentă vag galbenă poate proveni si de la o depunere AR exagerat de albastră sau movulie , care de fapt trimite înapoi prea mult din culorile respective.

Să nu te la&#537;i prea tare încântat de aspectul unor straturi antireflex . Î&#539;i pot arăta ni&#537;te lentile care pe fugă , la prima vedere lasă senza&#539;ia că nu sunt acoperite , în realitate au depunere gri extraordinară &#537;i nu schimbă deloc nuan&#539;a imaginii .