-----------------------------------
FlorinC
20 Apr 2016 02:30

Transformare Seben 150/1400 (catadioptric) in N 150/1200flex
-----------------------------------
Buna,
Citind cateva topic-uri de pe ATM mi-a venit o idee care nu imi da pace (se vede ...ca e ora 1 03am...cand scriu). Am un Seben 150/1400 (catadioptric...) si as vrea sa il transform intr-un Newtonian ...flex. Sa zicem...de 1200 sau chiar de 1400 cum zice-se ca ar vrea sa fie. Daca i-as taia tubul si i-as face prelungirile, as putea poate folosi focuser-ul...nu stiu daca si oglinda secundara...dar macar primara daca ar ramane...tot ar fi un castig enorm (cred...). I-as scoate Boarlow-ul care este atasat in focuser...cum de altfel m-a si sfatuit cineva...Mi-as fi dorit eu un Nw de 8"..10" pe montura Dobson... Dar financiar, nu am sanse sa il iau asa repede. Acum cineva ar putea zice..."ia uite si la incepatorul asta...mai are inca si "casu'" la gura si se gandeste la ....Stele...Am sa trec o perioada inapoi la binoclu...la invatat stelele...dar proiectul asta, nu ma lasa sa dorm...Oricum pe Seben am dat cam 100 &#8364;...nu mi-ar parea rau daca as putea sa-l transform cu succes. Ce credeti ? s-ar putea realiza? Atasez pozele Seben-ului meu si la ce as vrea sa ajung...