-----------------------------------
CAdi
21 Apr 2016 12:11


-----------------------------------
Motto :  Observ , deci exist!


Luna cu ochiul liber

Transpiratia imi curgea suroaie pe fata ,cu toate ca aveam parul strans cu o cordelina speciala
marca Wilson.Desi nu era o temperatura grozava aerul era irespirabil si ma gaseam parca intr-o caldare de foc &#8230;
Partenerul statea aplecat de partea cealalta a fileului asteptand serviciul meu.
Am ridicat mingea in sus cu mana stanga si m-am arcuit incercand sa o lovesc cu racheta .
Am ramas insa incremenit caci privirea mi-a fost fixata de mingea care se contura pe o luna imensa ce era  pozitionata pe petecul acela de cer din dreptul rachetei.
Am uitat pentru moment de partenerul de tenis, de racheta si tot ce ma inconjura ,cuprins de magia momentului . Luna ca un felinar statea agatata de marginea cerului .
M-am gandit insantaneu la lumea aceea necunoscuta inca,  alta decat planeta pe care existam,
care se desfasura in fata ochilor mei si pe care americanii incercasera sa o cucereasca inca din 1969 .
 Am cuprins in acea privire  pentru o secunda polul sud si superbele ,,mari &#8220; printre care  Marea Serenitatis si Marea Tranquillitatis dar si  opusele lor Mare Imbrium si Oceanus Porcellarum&#8230;
-Mai ai  o minge ! mi-a strigat partenerul de dincolo de fileu .
Abia atunci am realizat ca mingea se rostogolea la cativa metrii de picioarele mele&#8230;

P.S.Observatia a avut loc la 2 Iunie 2015 ,,la parinti &#8220; in localitatea Craiova .
Cateva zile mai tarziu m-am inscris pe Forumul de Astronomie &#8230;