-----------------------------------
BogdanMBM
25 Apr 2007 13:51


-----------------------------------
HoO_Germany:
Tu zici ca EQ5 nu sustine ferm tubul de 8''? 
In ce consta acel "Corector"?
Zici ca motorizarea nu e destul de fina. Asta din cauza monturii sau a motoarelor?
DSLR-ul meu, fara lentile, are 400 si ceva de grame. Chiar nu-l pot folosi cu telescopul de 200?

Eu nu vreau poze de o calitate extraordinara. As vrea totusi sa-mi pot folosi DSLR-ul, pentru rezolutie (8mega pixeli). Nu vreau webcam (640X480). Vreau doar sa pot face poze pe care sa le pot trimite cunoscutilor si care sa nu arate doar ca o pata vaga alburie pe fond negru, plin de zgomot  :(   In felul asta as putea sa arat si altora ce vad eu cu telescopul.

Cu asta de 200 pot vedea DSO in conditii bune? Dar planete? Aici ma ingrijoreaza un pic ce-mi zice Zircon referitor la contrast.

Ar fi oare mai bine sa iau pe cel cu 150 apertura si 1200 mm focala, dar montat pe un EQ5 si sa-i iau ulterior si motoare, decat pe cel de 200 / 1000 / EQ5 ?
Adica daca as avea montura mai stabila cu 150-ul cu 1200, as putea sa pozez planete cu DSLR-ul meu si poate timpii de expunere mai lungi necesari pentru DSO-uri n-ar mai fi nici ei o problema?