-----------------------------------
lucian tatu
03 Mai 2016 10:38

despre barlow
-----------------------------------
Am un sct si un binocular si doresc sa stiu de la cei care detin   telescoape cu focala lunga si folosesc si barlow ,ce rezultate au obtinut si care ar fi ,in opinia celor cu expertiza indelungata, cel mai indicat barlow ,cum ar fi aceia  tip apocromat sau\si ED, cu 2 sau cu 4 lentile ,tip celestron, omni ,gso sau bresser ,etc .De asemenea  vreau sa stiu ,din experientele practice ,daca o asemenea investitie se merita pentru a economisi un ocular sau,dimpotriva ,ocularele nu pot avea un inlocuitor in barlow oricit de performant ar fi barlow .Nu locuiesc intr-un oras[Giurgiu -in care nu am identificat ,pina in prezent ,nici un amator in astronomie ] in care sa am privilegiul unor magazine de profil ,in care sa pot verifica practic performantele unei lentile barlow  [la un pret rezonabil de 200-400 lei ] ,de aceea fac apel la cei care au si le folosesc in mod curent .Cu multumiri .Pentru a nu ocupa prea mult spatiu cu mesaje ,nu cred ca cer prea mult ,daca utilizatorii  de barlow imi pot indica si un telefon .