-----------------------------------
Andrei Zamfirescu
05 Mai 2016 15:17

Rookie la superlativ :)
-----------------------------------
Salutare tuturor!

Dupa cateva ore de "cercetare" prin postarile forum-ului ,unde am gasit foarte multe informatii relevante, consider ca este momentul sa ma prezint.
Ma numesc Andrei, locuiesc in Bucuresti si ma ocup cu dezvoltarea de software.
Inca din copilarie am fost pasionat de astronomie, dar am gasit dificil, pana in prezent, sa dedic mai mult din timpul meu liber acestui subiect.
Sunt incepator in ceea ce priveste astronomia si instrumentele necesare initierii, insa cu siguranta cred
ca ma puteti indruma corespunzator.
Mi-ar placea sa fac primii pasi spre astrofotografie. Este fascinant!!! dar in acelasi timp nu si foarte facil, cel putin pentru mine.Nu am folosit niciodata un telescop :) .
Ca si startup, detin un dslr nikon D3100 dar nu cred ca o sa-mi foloseasca, cel putin nu cu o montura accesibila.
Ma gandesc insa sa achizitionez un telescop refractor si un webcam de calitate cu care sa pot face live view si captura direct pe laptop sau tableta.
Sa me orientez spre o montura motorizata sau manuala? ce tip de refractor + camera web si adaptoare / filtre imi recomandati? 
Mi-ar placea sa fac fotografie deep space si planetara , dar nu cred ca este oportun. Depinde de costuri si de experienta necesara.
Ca si buget as avea disponibil undeva pe la 2000 - 2500 RON , dar nu-i batut in cuie.
Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat.

Andrei.