-----------------------------------
FlorinC
05 Mai 2016 18:50


-----------------------------------
Multumesc pentru sfaturi. Am sa o mai imbunatatesc, dar este doar pentru moment sa pot folosi Mak-ul cumva... Si sa imi verific ideea...Am sa cumpar trepiedul de topografie si am sa fac o montura noua. Tapana...In ceea ce priveste tracking pe stele...gen GOTO si altele...nu stiu pentru altii...dar pentru mine ar fi efectiv plictisitor..."ia sa vedem...goto...M45...aaaa ce dragut...goto...Jupiter...stay on...sa ii facem o poza...smile !Asa...astazi am vazut 15% din 400...saptamana asta termin..." Altceva este sa descoperi singur cu harta in fata...sa cauti cu lanterna...sa dibuiesti stelele...Asta inseamna pentru mine pasiunea pentru astro. Sa redescopar din nou de fiecare data. Altfel, ma pun la calculator si le vad deja fotografiate...stele, galaxi, planete...Si poze...adevarate...Chiar daca montura mea mai tremura...trec de zeci de ori pe langa stea...si abia o fixez...dar parca e mai mare satisfactia... Ca la o muiere care se lasa greu...Aveti dreptate cu ajustarea canalelor...Aici depinde foarte mult si de scule...Eu am facut canalele cu un simplu pendular...la mana. Ma uitam cu jind ce taieturi perfecte au facut domnii care s-au apucat sa faca scaunul pentru bino. Un proiect excelent si le doresc succes si cred ca o sa iasa o treaba foarte buna.
Inca o data multumesc mult pentru sfaturi.