-----------------------------------
Abel Cavași
26 Apr 2007 19:51


-----------------------------------
deci care e acel cimp fara sarcina descoperit de mult?Câmpul electric descoperit de Maxwell, acela cu divergența nulă.
ce inseamna descoperit?Descoperit teoretic, deci ca o posibilitate a legilor cunoscute până la un moment dat.
dar mai ales sa nu confunzi o parte dintr-un cimp (care poate fi asemuita cu un cimp constant, fara sarcini electrice) cu totalitatea luiDacă ți-am dat exemplu de câmp electric fără sarcini, nu înseamnă că eu confund câmpul cu o parte a lui. Am sperat doar să înțelegi că există asemenea câmpuri, ca un răspuns la provocarea pot sa adaug numai atit: exista un sistem de referinta din care un cimp magnetic este vazut ca un cimp electrostatic, care implica o sarcina electrica nenula pe care tu mi-ai aruncat-o. Am vrut să-ți arăt că este fals ceea ce susții, deci că este fals că orice câmp magnetic este implicat de o sarcină electrică nenulă. 
Probabil, dacă ai fi avut dreptate, ai fi susținut că un corp neutru din punct de vedere electric nu poate produce câmp magnetic, sperând că prin aceasta vei contrazice ideea mea conform căreia un jet de substanță neutră nu poate produce câmp magnetic.

Din cate imi dau eu seama tu (Abel) confunzi un camp electromagnetic cu o parte a lui. La fel cum nu exista vid absolut, nu exista nici infinit, dar daca vorbim  despre abstractii teoretice atunci campul se extinde la infinit si este asociat unei particule chiar daca se extinde si in zone unde aceea particula nu exista. 
Nu exista gunoaie pe wikipedia, doar informatii.
Iată un mesaj mult mai blând, mai uman, mai științific și mai susceptibil de a fi analizat. La așa mesaje mi-e drag să-ți răspund :). Deci, să vedem, Din cate imi dau eu seama tu (Abel) confunzi un camp electromagnetic cu o parte a lui.Ce te face să crezi că fac o confuzie? Mi s-a cerut un exemplu, am dat un exemplu. Dacă spun că există câmp electric cu divergență nulă înseamnă că fac confuzie între câmpul electric și câmpul electric cu divergență nulă?
 La fel cum nu exista vid absolut, nu exista nici infinit,Interesantă conexiune! Dar eu nu cred că este adevărată. Poate exista infinit și dacă nu există vid. Părerea mea...
 dar daca vorbim  despre abstractii teoretice atunci campul se extinde la infinit si este asociat unei particule chiar daca se extinde si in zone unde aceea particula nu exista. Sper că am înțeles ce vrei să spui: vrei să spui că un câmp cu divergență nulă, este, de fapt, cu divergență nenulă, doar că la infinit divergența se anulează. În acest caz trebuie să-ți spun că există câmpuri cu divergență nulă chiar și la distanță finită, nu doar la infinit.
Nu exista gunoaie pe wikipedia, doar informatii.N-am zis că pe wiki există gunoaie, ci am zis că m-ai trimis la linkuri despre gunoaie: vidul în care există electroni este un gunoi produs de mecanica cuantică!