-----------------------------------
Ovidiu M. 
11 Mai 2016 13:24


-----------------------------------
Bafta pentru proiect! E super fain! Eu aici in Cluj am dus clasa la observator (nici eu nu aveam telescop pe atunci) si i-am zis omului sa ne arete ce e pe cer, pentru ca nu stiam la ce vrem sa ne uitam, c eva frumos, am zis. Si el ne-a aratat Betelgeuse si Sirius... :) Wooow... o stea... care a ramas tot o stea. In cinci minute toata clasa si-a pierdut interesul si s-au dus acasa. Am ramas eu cu doi elevi si l-am rugat eu sa ne caute Jupiter, pentru ca el singur nu s-a gandit. Si atunci am vazut de prima data Jupiter cu lunile, cu dungi, cu pata rosie. Cand au auzit copiii care s-au dus mai repede acasa toti erau  :cry: "Ooooo..." 

Este foarte important ca si cel care se ocupa sa fie dispus sa caute pe cer, sa ofere lumii ceva frumos, si poate mult mai multi s-ar interesa de astronomie. E drept ca domnul de la observator facea naveta de la o cupola la alta, pt. ca eram doua clase diferite deodata acolo... dar poate putea sa se straduie mai mult, in opinia mea. 

Mnah, cu toate astea spuse as vrea sa zic doar sa aveti grija sa aratati copiilor tot ce este mai bun pe cer! :) Astronomia e ca fotbalul: depinde si de spectatori! :)

Subscriu. Am avut si eu posibilitatea de a face o mica popularizare intr un grup de vreo 15 persoane dintre care jumatate copii si le am aratat exact ce se poate arata intr un asemenea context pentru un efect de wow rapid asupra necunoscatorilor, adica Luna si Jupiter. Domnul respectiv este evident ca  nu era in apele cele mai bune daca s a rezumat la indicarea unor stele.