-----------------------------------
sorini
13 Mai 2016 12:20


-----------------------------------
Singurul lucru bun referitor la vremea din aceasta primavara (pe care-l vad eu, pt ca in alte domenii ploaia pare bine-venita) este ca mai am timp de mesterit, asa ca in completarea monturii AZ de mai sus, am facut un adaptor pt binoclu. Dintre componente, singura &#8220;mai speciala&#8221; este o menghina de masa, care mi-a ramas nu stiu de unde, dar care poate fi adaptata dupa caz de fiecare, dupa ce gaseste! La aceasta, am taiat din surubul de prindere, pt ca era prea lung si incomoda. Pt o mai buna rigiditate, am prins intre ele 2 coltare metalice, in care am dat gaurile de prindere cu menghina si respectiv, cu &#8220;L-ul&#8221; binoclului.
Chiar daca vreau sa dau vina pe ploaie (ca ploua de la inceputul primaverii), constructia adaptorului mi-a luat fix 3 ore, lucrand in stilu-mi caracteristic, cu pila, pe genunchi. Bine, am folosit si un bomfaier si o bormasina!
Despre utilitatea monturii pt binocluri cred ca nu este necesar sa vorbesc (mai ales la 20x80), dar mi-a venit ideea sa-i pun si luneta cautatoare (deh, incepator, pana invat si eu cerul &#8211; cand l-oi vedea!). Pt teste, am montat adaptorul pe montura GoTo, pe care o tin la serviciu pt ca n-o folosesc, cea AZ fiind acasa, pe balcon, de unde pandesc gauri intre nori.
PS. Intre timp trollerul initial a intrat la apa, asa incat acum are fix dimensiunile unui rucsac obisnuit (50x35x25) si la care, cat de curand ii voi monta si curele de agatat in spate!
Numai bine!