-----------------------------------
lentilozaur
02 Iun 2016 09:27


-----------------------------------
Cele mai stupide comentarii la sectiunea de vanzari sunt cele in care se arunca nonsalant preturi de peste ocean ca fiind de referinta. Daca nu ai sesizat pana acum iti spun un lucru suprinzator si anume ca Europa este cea mai scumpa piata din lume (pantofii cu care mergi si tastatura la care scrii le-ai platit poate dublu). Eu poate gresesc cand fac pretul insa comparand magazine din Europa si din US preturile difera semnificativ. Cand faci un pret, in afara de a cauta produsul pe google vezi ca ai un buton de "shipping" pe care nu ai dat click, nu ai luat in calcul 25% taxe vamale iar la toate astea se adauga niste resurse importante: timpul tau consumat, durata pana iti ajunge ocularul si riscul implicat de a nu primi nimic mai ales la produse second.
Ca sa vezi cat de aiurea e argumentul pretului "de magazin", in Europa Panopticul de 19mm se vinde cu 275-280 euro nou + transport iar pe piata second hand cel mai ieftin il vei gasi in jur de 190-195euro cu transport inclus (vorbesc din experienta achizitiilor nu din cautari pe google). 
In US se vinde cu 245$ doar daca nu cumva este o promotie implicata. In plus, uzate, apar foarte rar la vanzare in Europa. O alta particularitate a ocularelor TV este ca pretul unuia folosit este foarte apropiat de pretul produsului nou, variatiile sunt de maxim 30% (in Romania sunt variatii si mai mari dar aici nu exista o "piata" pentru produse astro uzate asa ca lipsa resurselor face pretul). 
Am avut anunt de achizitie a unui ocular identic sa fac pereche si iti ofer cash, pe loc, 210$ pe un ocular identic daca mi-l trimiti acasa. Imi dai PM sa iti trimit adresa de expediere cand il ai disponibil.
In rest anuntul ramane valabil si daca cineva vrea ocularul discutiile suplimentare despre pret se fac pe privat.