-----------------------------------
dragos.n
03 Iun 2016 14:01


-----------------------------------
Evident ca varianta 1 este cea mai usor de organizat. Problema este daca e suficient de motivanta deplasarea pe o distanta destul de mare, plus cheltuielile de cazare si celelalte, doar pentru ca sa socializam, sau pentru ca sa-si prezinte cativa membrii lucrarile lor?

Din punctul meu de vedere, nu. Poate sunt singurul care gandesc asa, poate sunt multi altii.

Pentru mine atractiva ar fi posibilitatea de a ma uita prin multe telescoape de diverse feluri, sa probez  accesorii diverse, si daca este si o locatie cu cer bun, este un bonus. Asta nu inseamna ca pe timpul zilei sta fiecare inchis in camera, si nu socializam. Pe parcursul zilei este timp si pentru asta, dar din punctul meu de vedere asta e secundar. Si din tot ce am vazut la reuniunile din afara tarii, astronomii se aduna si stau chiar si in cursul zilei in jurul telescoapelor lor. Discuta langa ele, isi expun parerile langa telescoape, nu pleaca dintre peretii caselor ca sa stea tot intre niste pereti.

Am fost odata la o reuniune astronomica, unde timp de trei zile de dimineata pana seara tarziu stateam infipti in scaune, sa ascultam povesti, cand afara era un cer si un peisaj superb de munte, si nu mai fac asa ceva vreodata. 

Din punctul meu de vedere ar fi mai bine sa ne gandim la o perioada in afara concediilor, eventual sfarsit septembrie, octombrie, la mai multe locatii alternative grupate intr-o zona, si cu doar o saptamana inainte, in functie de prognoza meteo, stabilim data, si vedem care locatie este disponibila pentru numarul de participanti care sunt hotarati sa vina. 

Evident, este doar opinia mea, si ramane ca majoritatea sa hotarasca.