-----------------------------------
Marius.Maciu
05 Iun 2016 00:58


-----------------------------------
Da binenteles ca am demontat obiectivul, s-a desurubat frumos, il folosesc doar pe post de capac de protectie acum. Apoi am lipit un recipient de la film de aparat foto. Ceva are potential..cred ca newtonul de f8 caci camera web ma indoiesc desi la un moment dat regretam ca n-am luat un f5 pentru DSO. Dar la planete cred ca cel de f8 e ideal cum a zis Mircea Pteancu "O focala lunga ofera imagini de vis" replica care m-a si facut sa cumpar newton f8. Acum ma gandesc daca sa iau motor RA, focalizator electronic pentru montura NEQ3 pe care mai bine ar sta un ED80 de 3kg decat acest newton lung de 6kg sau sa incerc sa profit in continuare mai mult de acest tub 150/1200 punandu-l pe o HEQ5 si apoi investit in ea motor RA, focalizator etc. Doar ca toate au go to si costa peste 4 mii si ma depaseste. Oare as gasii o HEQ5 fara go to si astfel sa fie la un alt pret? Am vazut ca este una si pe bazar la 3mii lei. Am zis ca hai sa incerc cu ce am, daca merge dau inainte, daca nu iese nimic ma mai gandesc, iar acum ca am scos imaginile astea cu cea mai banala webcam si stacking la 30-50 cadre(10% din 3-5 sute cand altii vorbesc de 7-10 mii de cadre!) m-a motivat mult...ma gandesc caci cu acest newton f8, pe o HEQ5, cu focalizator electronic, motor pe RA si o camera planetara ASI chiar ca as scoate imagini de vis. Cand vad ca afara camera ASI 120 e 200$ adica cat..800 lei si la noi 1400 imi vine sa-mi dau cu newtonul in cap. Nu eram si poate nici acum nu sunt decis daca sa merg pe acest tub optic sau sa trec pe ceva mai mic si mai stabil. Daca cineva zicea ca a trebuit sa schimbe dintii la HEQ5 atunci eu ce asteptari sa am de la grebla EQ3, ii iau motor RA dar va duce tubul de 6kg care e la limita ei? Voi ce ziceti? Tu ce ai face valy daca ai detine telescopul asta pe NEQ3?