-----------------------------------
agamemnon
04 Mai 2007 12:01


-----------------------------------
salut
astronomia a fost o pasiune a mea de mic copil dar cunostintele mele la momentul actual sunt destul de slabe. In schimb ideea construirii unui radiotelescop o am de ceva vreme.
Pot sa va spun ca am unele cunostinte in domeniul construirii de antene in special in cele de 2,4 Ghz. Am facut niste browsing pe net mai ales pe la SETI si am o oarecare idee in ce ar consta antenele pentru un radiotelescop. La SETI se pot gasi programe scheme de antene electronica si multe altele. Eu am posibilitatea amplasarii unei antene intr-o zona izolata din Romania o zona cu foarte putin trafic radio si ma refer la o antena cu diametrul de 5-8 metri. Sunt sigur ca se si poate construi aceasta antena si sunt dispus sa o fac impreuna cau cativa prieteni pasionati. Daca voi sunteti interesati de acest proiect al meu exprimati-va opiniile sugestiile intrebarile si tot ce va mai trece prin cap. Daca se vor aduna suficienti pasionati si dornici sa ajute sunt dispus sa demarez acest proiect. astept cu nerabdare opiniile voastre.