-----------------------------------
dragos.n
22 Iun 2016 17:58


-----------------------------------
Ideea nu e buna, e formidabila. Cu conditia ca sa fie pusa in practica. Ori din ce am vazut, ca s-a mai discutat, distanta de la idee la realizare, e astronomica, din pacate.

Prima etapa ar fi gasirea unei persoane care are un teren pe care sa se constuiasca un observator. Teren inprejmuit, si de preferinta, locuit, ca sa existe un nivel de siguranta. Simplu? Nu.

A doua etapa, de a strange niste oameni dispusi sa investeasca in echipamente si constructie in comun. Iarasi, teoretic simplu. Practic nu.

Suntem iesiti din comunism cu amintiri urate, si cultura egocentrismului capitalist a prins mult prea tare, ca asemenea initiative sa aiba multe sanse de succes. Si probabil va trece mult pana cand o stare de echilibru se va restaura, daca propaganda ideologica va permite acest lucru. Si nu prea vad o schimbare in directia echilibrului, in orizontul previzibil.

Evident, nu pot sa exclud si posibilitatea ca undeva sa se adune cativa oameni si sa faca acest lucru, si as sustine cat pot eu o asemenea initiativa, dar momentan sunt sceptic. Si am un exemplu recent, cu ce se intampla cand in ecuatie intra nu doar astronomul amator dispus sa faca ceva, ci si nevasta lui. Punct.