-----------------------------------
valy
22 Iun 2016 18:38


-----------------------------------
Eu de ex. m-as putea gandi serios la un instrument mare, 2, chiar 3-4. Problema ca la tarile mele nu e permanenta si nu ma indur sa investesc plus ca nu cred ca pot face singur constructia, in sensul ca nici nu ma gandesc sa ma apuc de constructie, din lipsa de timp si alte constrangeri personale. Cu placere as participa la partea de computeristica, motorizare, controleristica. Un cass asteapta sa ma decid, l-as face mic ca pt. balcon, sa nu ma impiedic de el, dar am o retinere, l-as face cu tub complet, calumea, dar in balcon sigur va ajunge suport pt. ghivece de flori :). Telescopul solar e ca si gata. Putem imagina un newton mare si bun. Ceva statie de meteoriti. Decenu asta: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=14975&postdays=0&postorder=asc&start=0


Suntem iesiti din comunism cu amintiri urate, si cultura egocentrismului capitalist a prins mult prea tare, ca asemenea initiative sa aiba multe sanse de succes. Si probabil va trece mult pana cand o stare de echilibru se va restaura, daca propaganda ideologica va permite acest lucru. Si nu prea vad o schimbare in directia echilibrului, in orizontul previzibil. Poate contextul nu e prielnic si poate nici nu are rost sa discutam, insa sigur viata e scurta si nu vad motive sa asteptam schimbari(le). Pur si simplu as face fara sa ma gandesc la nimic altceva.


Evident, nu pot sa exclud si posibilitatea ca undeva sa se adune cativa oameni si sa faca acest lucru..Nu ma gandesc neaparat la oameni, la grup, cred ca e suficient sa fie doi, e mai greu de gestionat o echipa mai mare, desi e de dorit, diviziunea muncii face bine.


Prima etapa ar fi gasirea unei persoane care are un teren pe care sa se constuiasca un observator. Poate e deja construit ;).