-----------------------------------
lentilozaur
27 Iun 2016 10:53


-----------------------------------
Multe situri de profil externe au o lista de reguli de conduita menite sa previna frauda. Aici sunt incluse reguli de schimb de date, verificari de baza, modalitati recomandate de plata, liste cu utilizatori periculosi etc Suplimentar intervine experienta personala asa ca daca ai patit-o o data mai inveti una alta. Oricum acolo se tranzactioneaza intr-o zi echipament cat se vinde pe astronomy.ro intr-un an deci regulile se justifica. 
Comunitatea de aici este pe cat de restransa pe atat de conflictuala si prinsa intr-un hatis de reguli pe baza carora orice dezvoltare se poate face foarte greu. Puterea de cumparare este redusa, diversitatea accesoriilor vandute este mai mult decat inexistenta si rar apar chestii interesante la vanzare sau accesorii de colectie. Situatia se datoreaza si faptului ca nu avem o mostenire solida, inainte de '89 totul fiind improvizat local fara acces la pietele din vest. Pacalit poate fi si vanzatorul si cumparatorul in egala masura dar nu este cazul sa intru in detalii pentru ca aici nu se apeleaza la metodele de plata din vest. 
In plus, nu o data (dincolo de oamenii minunati care isi fac veacul aici) am vazut cumparatori imposibili pe acest site. Grobieni, necivilizati, agresivi, lipsiti de tact, incapabili sa poarte o negociere, fara "buna ziua" si "multumesc", fara cunostinte minime de baza, fara sa dispuna de resursele necesare in achizitionarea produsului (am intalnit un baiat care punea anunturi de cumparare doar sa vada "ce mai are lumea pe forum"...). M-am uitat socat la anuntul lui Katran de vanzare a unor accesorii extraordinare, unele noi, care ajunsesera la jumatate de pret si tot mai apareau comentarii legate de regulile impuse de vazator etc... Frate, suntem sariti de pe fix si de un amatorism genial uneori. 
Despre fraude, ce sa zic, sunt ca si inexistente pe forum. Mici pacaleli cu vopseaua sarita lentila zgariata etc in rest... cine ne fereste de noi?