-----------------------------------
jimao22
09 Iul 2016 23:58


-----------------------------------
Asadar, avand acest tel in minte, am purces la drum cu ceva vreme in urma. Ideea era sa impusc doi iepuri dintr-o lovitura: sa fac camera calda (1) si sa mut deschiderea acoperisului catre Nord (2). Acoperisul meu glisant se deschide acum catre Sud, fiindca observatorul a fost construit la vremea respectiva in unicul loc unde mergea pus fara sa interfereze cu casa, pomii, sera - tinand cont de limitele proprietatii de atunci. Asa ca era imposibil sa fac acoperisul sa mearga spre Nord fiindca acolo era terenul unui vecin.
Intre timp, acel teren a devenit al meu si acum pot face aceasta manevra fara restrictii. 
Deci ideea este ca sa clonez structura pe care gliseaza acoperisul acum catre Sud -  catre Nord, iar pe structura ramasa fara rost inspre Sud sa ma inchid cumva cu niste pereti pentru camera calda. 
Primul pas a fost sa fac fundatiile stalpilor de sustinere a grinzilor si apoi sa fac grinzile si stalpii de sustinere. 
Partea aceasta am terminat-o astazi, fundatiile fiind turnate saptamana trecuta.
Pozele atasate arata situatia de acum.