-----------------------------------
metalgibson
24 Iul 2016 18:14

Ocular IGs Hand MAde si Luneta din lentila de ochelari 70mm
-----------------------------------
La rugamintea lui Erwin deschid acest topic ,pentru a-mi prezenta toate capodoperile mele in ATM  Very Happy 
trecute de aici : 
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...;start=165 

si de aici : 

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...son#153530 

2 saptamini in urma m-am ocupat de refractorul meu prafuit din dulap,cu lentila de ochelari,care il facusem multi ani in urma cam prin anii 2008-2010 daca nu ma insel,dupa ce mi-am cumparat reflectorul Meade DS2114 prin 2011-2012 de refractor nu m-am mai folosit,il pusesem in dulap, deci l-am curatit,am pus totul la loc,facut-am citeva teste pe timp de zi,in comparatie cu reflectorul,,si in concluzie pot spune ca chiar imi place,nici un defect n-am depistat in imagine din centru pina la periferie, imaginea era clara,si nu se rotungea spre marginea Lentilei(obiectivului)....am constat ca ocularul are o imagine Ultra Wide Angle ,,fiindca daca la reflector ocularul are Ploss 25mm 52 grade ...pai la refractor as spune ca la 70-80 , de doua ori mai mult vazut-am ,dar asta e constatare vizuala... Am decis sa fac niste poze cu el si sa le postez pe forum pentru cei entuziasmati de ATM,si care vor dori sa experimenteze cu Lentile de Ochelari de 70mm Diametru cu F +1 Dioptru 

Iar pe 16 iulie2016 m-am apucat sa-mi fac un ocular UWA ultra wide angle,,care si l-am testat la etapa zero tinind lentilele in fata focuserului ..si care dea o imagine cu cimp mai larg de doua ori decit Plossul 
pe 22iulie 2016 l-am finisat 

atasez schema "patentata" cu toate datele ,lentilele sunt sovietice de la obiectiv folosit in aparat Cinematografic de la un cinematograf mare ,cred ca calitatea e inalta la lentile! in comparatie cu lentilele chinezesti 
Ocularul Igs l-am testat alaturi de 25mm Plossul Seria 500 ..daca Plossul are 52 grad FOV ...in acest ocular Igs vad o portiune mai mare de cer de 1.5 ori la aceeasi marire,poate 70-80grade...zic la aceeasi marire fiindca am testat si ziua pe niste copaci,a caror frunze ,in ambele oculare aveau aceeasi marime insa cimpul vizual diferit... 

Deja ramine de calculat , cum zici Erwin dupa formule, Fov-ul real... 

Calitatea imaginei pe timp de zi si noaptea sunt la egal intre IGs si Ploss 
Insa cum am mai spus daca ajustez pozitiile intre lentile , creste zoomul si Fov-ul(cind le apropii) 

Pentru cei ce nu stiu, abreviatura Igs o folosesc pe tot ce fac ,fie in astronomie fie pe amplificatoare pentru chitari si pe chitari electrice ce le fac sau picturi . 
IGs- Igor Galaci Stefan 
Iubesc sa ma ocup cu tot ce e frumos in lumea aceasta : AStronomia,Pictura,Muzica si Radioelectronica 
Multilateral 
  :D 

Astept sa calculati FOV-ul ocularului meu dupa datele expuse !