-----------------------------------
metalgibson
26 Iul 2016 11:54


-----------------------------------
Tudor 

Acest ocular IGs l-am testat si pe cer de noapte ,am spus ca are aceeasi claritate ca la Plossl,se vad stelele punctiforme,clare ...

Refractorul n-are nici o treaba,la refractor nu le-am testat fiindca ,refractorul are ocularul sau inclus,si alte oculare nu folosesc la el..fiindca dupa multe testari ,acel care e inclus are o cea mai buna imagine pe stele,si ziua,,elimenind diferite aberatii de la lentila de ochelari...

Ocularul IGs l-am testat numai pe reflector in comparatie cu Plossl.

Si am spus mai sus ca IGs si Plossl le-am testat pe timp de zi ,pe frunzele unui copac (distanta 100metri +-10m) 
Si in ambele oculare aceleasi frunze aveau aceeasi marime (OCULARUL IGs era in pozitia de mijloc la distanta intre lentile)...chiar daca la Plossl F25mm iar la IGs F 60mm ,insa in IGs incapea o regiune mai mare din creanga cu frunze...deaceea am si presupus ca cimpul vizual e mai mare decit la Plossl (>52grade) ..eu ma gindesc ca cimpul vizual este mai mare din cauza lentilei ,a diametrului mare de 5cm

Ce priveste despre zoom ,in desen am arata ca ocularul il pot ajusta dupa inaltime,adica pot apropia lentilele si le pot distanta...daca le distantez imaginea e mai mica si cimpul vizual e mai mic,,,daca le apropii imaginea se mareste si cimpul vizual la fel( asta ca cum ar fi la un obiectiv de fotoaparat)

Apropo de refractor ,,ocularul de la refractor e de aceeasi constructie ca si ocularul IGs "de asta spuneam ca tot pare sa aiba un cimp vizual mare