-----------------------------------
Toteu
13 Aug 2016 00:11


-----------------------------------
Bunnnnn... am mai depasit o treapta: Ma uit la planisfera si la nori. Dar am reusit sa ma uit si la planisfera si la stele. Merge bine, sunt multe pe cer, dar si eu am ochiul de vultur (e doar o chestie de timp pana o gasesc pe Andromeda ;) )

Mai am o intrebare tehnica: Am facut un calcul si am ajuns cam la 2 Kg: Aparatul Foto + Nikkor 300mm
Pentru inceput nu ar putea si o EQ3-2 sa ghideze fara probleme 2 KG pentru a face poze spre cer?
Apoi pot trece si la mai mare, dar parca as vrea sa merg pe un drum nou de data asta: Nu sa ma arung la o montura scumpa ci sa vad cum ma imprietenesc intai cu stelele. Apoi mai vedem de ce e nevoie. Din ce am vazut:
1. La nivel de investitii in aparatura, in astronomie cerul e limita (si nici macar el, sarmanul  :shock: 
2. O EQ3-2 second hand in stare buna este mult mai accesibila financiar (= raman mai multi bani pentru pampersi si bere)

Daca gandul meu nu este chiar asa de gresit, mai am intrebari, dar intai sper sa primesc un sfat bazat pe experienta, compasiune, empatie si intelegere nelimitata :)

PS: Cei de aici imi spun ca e corect ce am calculat. Dar oare au dreptate?  :( 
http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2769_Skywatcher-parallaktische-Montierung-EQ3-2-mit-Stativ---bis-5kg-belastbar.html