-----------------------------------
Mitu Catalin
15 Mai 2007 20:07


-----------------------------------
Va multumesc . In legatura cu prelucrarea - eu am calculatorul intr-un demisol asa ca mediul este intunecos si automat imi vine ceva mai usor sa vad detalii putin vizibile in fotografii .Prelucrare D-lui Stanescu este mai  potrivita pentru conditii dificile (opinia mea) . In legatura cu poluarea luminoasa la noua locatie imi permit sa fac expuneri de 2 minute la zenit - dar montura nu poate mai mult de 30 secunde la 1200mm distanta focala (si asta cu indulgenta , cand am de ales aleg 15 secunde)  . Autoguider-ul ar trebui sa rezolve problema data viitoare. Duminica seara am mai facut o iesire dar am avut ghinion - a aparut o picla foarte subtire si a inceput sa bata vantul usor  - factori suficienti ca sa faca rezultatul celor 120 cadre trase inferior celor 8 de vineri . Obiectul vizat a fost M101 - intr-adevar foarte sensibil la pacle. In rest am fost placut surprins de faptul ca ansamblul poate tolera o briza usoara spre deosebire de combinatia 114/900 pe EQ3.
Atasez testul de vineri
Edit : o combinatie a imaginilor luate in cele doua zile a dat urmatorul rezultat: