-----------------------------------
AdrianXEN
19 Aug 2016 17:26


-----------------------------------
Si uite ca azi este ziua cea mare! A sosit telescopul! Nu mai puteam de nerabdare. Nu am mai stat pe ganduri si am trecut direct la montat. In primele 10 minute! am stat sa imi dau seama care pe unde trebuie montate, o gramada de piese. Erea de asteptat la o montura EQ1.

Dupa 3 incercari de montare... ba una erea invers, ba telescopul invers pe montura :)) chestii de incepator, am reusit sa il fac 100% cum trebuie.

Am trecut la testat, si am observat urmatoarele :
1. Da, imaginea este inversata de la stanga la dreapta! dar corect orientata de jos in sus.
2. Daca nu folosesc acel unghi de 90 grade, imagine este rasturnata si invers de la stanga la dreapta, Exact ca la un Dub.
3. O sa imi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu unghiurile... rotitele... suruburile care trebuie manevrate sa misti telescopul.
4. De la circa 100m pot vedea ca un vecin inca are cauciucuri de iarna puse la masina :))
5. De la circa 50m pot numara pinii de pe o crenguta de brad.
Asta e doar inceputul :)

Ca montura eu zic ca e ok. Trepiedu mi se pare cam firav e din aluminiu, dar usor. Vizorul ala cu punc rosu e putin decalat, daca il pun pe ceva telescopul nu vede ce e in punctul respectiv, cred ca mai trebuie reglat.
Imaginea este pur clara! focalizatorul este genial de precis.

Observatiile in natura sunt ok! acum vine testul cel mare! astronomie! sper sa nu ma dezamageasca.

Acum imi dau seama ca daca luam Dubu de 6, in cutie ramanea, asta mi se pare maricel ( cu tot cu trepied ).

Cred ca am facut o alegere buna, mai erea un Mak90 dar cu montura automata! foarte mica! trebuia sa iesi cu masa dupa tine afara. si erea si mai scump.

Am primit si o surubelnita, habar nu am pentru ce :D nu am avut nimic de insurubat. tote sunt prin filet.