-----------------------------------
Abel Cavași
18 Mai 2007 08:30


-----------------------------------
Magnific, într-un fel chiar ai dreptate.Cum vine asta &#8222;într-un fel&#8221;? Ori este observatorul, ori nu!
 Chiar dacă Universul are o întindere finită, atâta vreme cât observatorul nu poate stabili în mod concret frontierele sale, se va sprijini de prezumpția de infinitate, de nelimitare.Și, totuși, vezi că există atâția care cred că Universul este finit. Chiar și Cris crede asta, cu teoria lui a masei critice.
Dar în acest caz care mai este rolul observatorului?  De ce l-am mai numi "observator"?
A acționa în condiții de izotropie înseamnă în fapt a fi "orb", a nu avea acces la informații, dar mă tem că nu vei înțelege acest lucru.Dacă am putea cunoaște totul, dacă am putea observa totul, deci dacă am fi observatori compleți, atunci am vedea că Universul este omogen și izotrop, întocmai ca și vidul. Dar pentru a cunoaște totul ar trebui să avem viteza luminii, ceea ce este imposibil.
Oare Cris este de acord cu asemenea devieri de la postul său? Oare de ce nu mi se răspunde la întrebările:
Sunteți de acord cu faptul că în fiecare punct din spațiu gravitația produsă de un sistem este orientată spre centrul de masă al acelui sistem?
Dacă da, unde se află centrul de masă al sistemului desenat de Cris????? :?: