-----------------------------------
Adi F
02 Oct 2016 19:22

Emilian Fagateanu
-----------------------------------
Salutări tuturor!! :D  Mă numesc Emilian, am vârsta de 15 ani &#537;i sunt un împătimit al astronomiei. Această pasiune s-a lipit de mine de la o vârstă fragedă. Îmi aduc aminte când eram mititel am ie&#537;it afară într-o noapte de vară &#537;i ridicând privirea spre cer am văzut stelele pentru prima oară, am rămas uimit cât de strălucitoare erau acestea &#537;i cât de multe am putut vedea iar de atunci am ie&#537;it în fiecare noapte să văd stelele
Totul s-a schimbat atunci când tatăl meu mi-a cumpărat o carte de astronomie ce se numea "Atlasul universului pentru copii" &#537;i din ea am învă&#539;at multe. Datorită acestei căr&#539;i &#537;tiu să identific toate constela&#539;iile de pe cer, &#537;tiu toate obiectele Messier (multe &#537;i din alte cataloage precum NGC, Cadwell, Barnard etc.) &#537;i miscarea planetelor pe cer (pe care le urmăresc de mult timp). Aceste observa&#539;ii nu le-am făcut numai cu ochiul liber ci &#537;i cu ajutorul unui binoclu 8x25 (care îl am de 5 ani &#537;i e singurul instrument care îl am în dotare). În viitor sunt interesat să îmi achizi&#539;ionez un SkyWatcher dobson 8 inch &#537;i 2-3 oculare bune. Am descoperit acest forum acum 1 an dar am fost prea timid să scriu vreun mesaj+lipsă de timp a&#537;a ce mi-am făcut curaj să vă scriu :oops: