-----------------------------------
FlorinC
04 Oct 2016 00:16

Cele mai frumoase experiente
-----------------------------------
Cu toate ca nu am o experienta prea mare "la stele", am deja cateva observatii care nu le voi uita. 
- Prima data cand am vazut M31 - Andromeda cu lunetica mea Sw 70/500...Am ramas cateva secunde uluit...si apoi am inceput sa rad ...de unul singur...Yesssss...te-am prins...
- Apoi primul meu obiect Messier M 103 (din Cassiopeia)...am trecut de zeci de ori pe langa el pana sa imi dau seama ca de fapt il vedeam ...inversat (incepator...de...).
- Apoi, am trait intr-o seara un moment de...groaza. Iesisem pe balcon la observatii  cu binoclul meu 10x50, (undeva intre Cassiopeia si Andromeda) si dintr-o data am observat doi meteori miscandu-se din directii opuse, unul spre celalalt. I-am urmarit in continuare si continuau sa se apropie unul de cealalt din ce in ce mai mult si la un moment dat...mi-a stat inima...si-au intersectat traiectoriile (cam la 150*). Nu s-a intamplat nimic bineinteles (din fericire)...si-au continuat apoi fiecare drumul si i-am pierdut...Probabil ca erau zeci ...poate sute de km. intre ei dar mie mi s-a parut atat de probabila ciocnirea, ca am avut un moment de tensiune extrema (cam ca la o secventa freaky dintr-un film Horror).

Mai am 2 "favorite" de care nu ma satur...
1. Siragul de stele care il inconjoara pe Mirfak (Alfa Persei)...Superb...
2. M 45 - Pleiadele ...MINUNATII...