-----------------------------------
Virgil Zet
15 Dec 2016 11:22

Telescopul, accesoriile si gerul
-----------------------------------
Buna ziua,

   Toate echipamentele necesare observatiilor si astrofotografiei stau intr-un observator cu izolatie foarte usoara fata de mediul extern, in interior temperatura fiind doar cu cateva grade mai mare. Pentru electronice (laptop, surse, camere)si accesorii optice, folosesc o incinta din OSB incalzita cu un bec, iar telescopul si montura stau pe pier doar acoperite cu o panza. Pentru temperaturi mai mici de -5 la -10 grade, intra in functiune un radiator cu termostat care se opreste singur cand temperatura creste, efectul in incalzirea spatiuluii fiind foarte mic, dar ma gandesc ca ar putea avea efect asupra umezelii.
   Desi am luat masuri tot sunt ingrijorat cand este foarte ger afara. Pentru ca n-as vrea sa aduc totul intr-un spatiu mai ferit de ger, pentru ca ar trebui sa fac o pauza mai lunga in activitate, intreb:
-	Pana la ce temperatura negativa rezista telescopul si celelalte in conditiile specificate?
-	Ce alte masuri ar trebui sa mai iau contra gerului ?
-	Tine cineva echipamentele in observatoare neincalzite pe timp de iarna in zona noastra?

   Consultand postarile de pe forum am gasit intotdeauna chestiuni importante de stiut, de aceea sper sa primesc raspunsuri utile pentru care multumesc anticipat. (Nu sunt sigur ca am gasit locul potrivit pentru acest post!)