-----------------------------------
hardstyle
16 Dec 2016 21:50

Salut ...intr-un final
-----------------------------------
Buna in functie de momentul citirii! 
Eu sunt hardstyle,asta mi-e nickname-ul care reprezinta un gen muzical. 
Numele meu real este Stefan. Am 17 ani ,aproape 18  pe care ii implinesc la sfarsitul lunii...inca putina copilarie  :D Sunt din Siret,un oras de granita din Suceava.
Din copilarie mi-a placut "sus" . Cerul,avioanele. Nu stiu de ce... "Prima mea meserie" pe care am vrut-o tin minte ca a fost astronaut  :)  Pentru multi ani n-am facut "pasul" ,ce-i drept nici nu ma prea gandeam la asta. In vara anului trecut mi-a venit pofta. Imi placea mult sa ma uit pe crul meu de tara plin de stele &#9829;  Am vrut sa incep cu o luneta,chinezarie care pentru mine la inceput se numea telescop. Atunci am decis sa ma inscriu pe site si sa cer niste sfaturi din partea unor cunoscatori. Asa am ajuns la primul meu intrument optic: un binoclu 10x50 de la Bresser. Nu l-am folosit prea mult la astronomie. Mai mult in natura si la avioane. Insa mi-e greu cu el in mana...Am mai mult de un an de cand mi-am propus si primul telescop. Pentru mult timp am avut Heritage-ul 130p  ca prima optiune,iar daca nu intervenea o problema personala cu cateva zile inainte ,in martie era cumparat. Am amanat pentru la vara. Din nou am fost aroape sa pun mana pe un Discovery de 8" ,dar am mai amanat putin si nu am mai luat nimic. Asta era prin iulie. Am amanat. Am decis sa pastrez banii pentru permis,sa las "prostiile" si o perioada nu m-a mai interesat asa tare astronomia.  Pe la sfarsitul lui octombrie mi-a revenit . Am avut sansa la un telescop. Din nou 130p a fost o tinta principala pana am vazut o reducere la un anunt de pe olx la dob-ul de 6" de la SkyWatcher. Am decis sa-l cumpar pe acesta. L-am primit pe 8 decembrie asamblat si invelit in folie protectoare . Estetic era foarte bine,ca nou,ca si in anunt fiind folosit doar odata. Un cadou nedorit ,asta a fost el  :lol: Acum e la mine si o sa adunam fotoni impreuna &#9829; Abia dupa ce am si eu un instrument am zis sa ma prezint.
Aici va voi adresa intrebarile mici ale mele ce nu merita un thread nou pe forum .
Bineinteles ,ca si incepator,Colimarea este un lucru la care as avea nevoie de ajutor. Mi-am luat un  capac simplu de colimare. Inca nu am scos telescopul la stele,va trece ceva timp pana atunci. Gaurica de la capacel pare cam micuta din moment ce vad destul de greu ce ar trebui sa vad. Nu  stiu cat de decoliimat este,dar nu cred ca nu este decolimat. Atasez intr-un reply aici cu privire la acest aspect. 
Numai bine si ma bucur sa ma aflu printre voi  :)