-----------------------------------
tudor
18 Dec 2016 21:12

Kokusai Kohki Fujiyama
-----------------------------------
Kokusai Kohki Fujiyama!
 Imi place rezonanta acestui nume. Kokusai Kohki Fujiyama! Acesta e noul membru al familiei mele de oculare. Are un desen spartan, simplu, cupa ocularului fiind stilizata doar sub forma unei mici adancituri.  Este mic dar greu. Esentele tari se  tin in recipiente mici :wink:  Sticla "neagra" asemanatoarea unui lac adanc, nu are nici o reflexie, fiind semnul unui tratament antireflex excelent. Singurele exceptii sunt reflexiile de nuante maronii, ce aduc aminte de stralucirea bronzului si aurului. Se pare ca aceste semne "nobile" prevestesc o transmisie a luminii ireprosabila. Daca este sa amintim de cifre exacte, 6mm si 42grade sunt caracteristicile lui numerice. Campul vizual "aspru-barbatesc" de doar 42gr.  face echipa buna cu design-ul spartan al exteriorului ocularului. Nu l-am testat inca, dar ma astept sa-mi arate, in acest camp vizual, un contrast si rezolutie mare la planete, luna si stele duble. Kokusai Kohki a venit intr-o cutiuta de carton simpla dar care este imbracata in imitatie de piele neagra, acest lucru dandu-i aerul unui lucru vechi dar de calitate. Intr-un cuvant, este un ocular cu mult "stil", incepand de la nume, ambalaj, constructie, optica si terminand cu performanta. 
Sunt interesat sa aflu mai multe despre Kokusai Kohki, cum ar fi anii fabricatiei, dar si informatii despre nume (o fi numele unui optician japonez?). Am citit pe un site ca parca nu se mai fabrica, sau poate nu-mi aduc eu bine aminte