-----------------------------------
Dbird
20 Dec 2016 09:47


-----------------------------------
Am avut in paralel Bresser 20x80 si TS 20x80 LE (adica nu triplet pe obiectiv ci dublet). Practic sunt aproape identice. Bresserul este cu foarte putin mai contrast decat TS, in rest identice. Bresserul l-am dat fiului meu din 2 motive independente:
1- Era cu putin mai bun decat TS -ul (din cauza contrastului). Si sunt de parere ca copii trebuie sa foloseasca optica de cea mai buna calitate pentru a nu isi strica ochii cu porcarii. Si fac o paranteza prin care vreau sa imi arat dezacordul cu fabricantii de binocluri "de jucarie" pentru copii, porcarii cu plastice numai bune sa distruga ochii tinerilor cand se joaca cu ele ...  
2- Cei de la Bresser au prostul obicei sa faca o plaja de reglare a ocularului drept (dioptrii) mai scurta si eu am ochii putin mai diferiti de plaja asta (la modelul 20x50 este acest fenomen). Binenteles ca puteam repara asta (era de castigat doar un mililmetru...).
Atat Breserul cat si TS -ul au ceea ce eu numesc "placerea de a privi" ... un efect superb de Wide combinat cu un eye relief generos, iar cand pliezi (scurtezi) eye-shildurile efectul este deosebit ... sunt proiectate bine sunt moderne, sunt accesibile.
Am uitat sa spun ca si culorile sunt mai naturale la Bresser , motivul as spune eu fiind existenta nui strat dens de antireflex verde pe TS care nu este prea reusit la chinezi (am mai zis astea si in review).