-----------------------------------
StarChild
20 Dec 2016 15:55


-----------------------------------
spor si bafta la ales curele :-)

Daca vrei iti trimit codurile de la roti & curea ce am ales eu, de fapt cred ca sunt la inceputul topic-ului... tot pentru motorul format Nema11.

Azi abia ajung la atelier (sper) sa largesc o gaura sa pot prinde roata mare pe axul focuserului, deci candva zilele astea, cand are timp Moshu, o sa montez si motorul intr-un final pe OTA.

Ca upgrade viitor, ca sa simplific treaba (cred....) ma gandesc sa aleg 2 roti dintate conice. Voi pune motorul perpendicular pe axul focuserului. In felul acesta motorul sta mai aproape de capacul spate al OTA, folosesc doar 2 piese suplimentare (cele 2 roti conice) in loc de 3 (2 roti ptr curea sincrona + cureaua sincrona), teoretic va fi si mai compact. M-am gandit sa folosesc un reductor melcat, aia ar asigura cuplul maxim, motorul ar merge lejer, dar la varianta cu melc/roata melcata ramane problema ca nu poti roti focuserul daca ramai fara baterie (posibil iarna). Din aceasta cauza raman pe reductie cu curea sincrona, sau roti dintate cilindrice sau conice. E o reductie mai mica, dar in caz extrem pot sa rotesc focuserul si daca moare bateria sau nu functioneaza ceva la electronica.