-----------------------------------
FlorinC
31 Dec 2016 13:50

Obiectele cerului profund
-----------------------------------
Multumesc si eu lui Andy pentru link-ul excelent.

Milan, 
Felicitari pentru modul cum iti planifici fiecare seara de observatii. Am inceput si eu sa imi planific cu Stellarium si listele de DSO-uri si Stele Duble pe care mi le-am facut (impartite pe sezoane, accesibilitate, constelatii...). N-am ajuns inca la performantele tale si pentru faptul ca o data ce am descoperit obiectul, vreau sa imi "savurez" victoria, ba mai mult, in fiecare seara revin la niste DSO-uri care m-au impresionat in mod deosebit (ex. M45, C 41, salba de stele din jurul lui Mirfak (Per)...sau Eta Cas - prima mea dubla rezolvata...). Ba inca si mai mult, as vrea sa incep sa "imortalizez" momentul printr-o poza, fara prea mari pretentii de astro foto...doar pentru mine si viitoarea mea baza de date dar si pentru a-mi confirma 100% ca ceea ce am cautat este ceea ce am gasit si vazut (eu sunt ca Toma...trebuie neaparat sa stiu sigur...altfel...). 
Oricum fara "periute..." esti chiar un model de urmat pentru noii veniti...si poate nu numai...

Astept cu nerabdare sa imi soseasca cartea pe care am comandat-o "The Cambridge Double Star Atlas" dupa care o sa imi comand si eu atlasul pe care il tot lauda Milan...IDSA... Daca cineva are Double Stars Atlas al lui Taki...Am incercat sa descarc de pe site-ul Taki...dar se pare ca nu sunt toate hartile acolo disponibile pentru acest Atlas.

Inca o data tuturor, un an 2017 cu Sanatate si Realizari...si cat mai mult CER SENIN.