-----------------------------------
milanpicard
02 Ian 2017 14:12


-----------------------------------
Milan

Nu mai stiu unde dar am salvate mai multe  lucrari despre astronomia babiloniana.
Am mai multe ,daca te intereseaza am sa le caut.
Babilonienii au avut ,in termeni moderni, programe de cercetare astronomica pe durata a peste 700 de ani.
Cate ceva gasesti imprastiat pe tot netul daca inserezi ca termen de cautare ''mul.apin''.

Religiile iudeo-crestine ne-au invatat sa-i uram pe babilonieni.
De aceea , si din multe alte motive , realizarile lor sunt putin cunoscute.
In plina antichitate ,ei au creat si primul muzeu inchinat  istoriei lor antice.
Acea istorie care acum doua mii de ani ...avea deja un trecut de doua mii de ani.

M.

Daca ai ceva interesant pe topic, ce se poate pune pe Kindle, posteaza, te rog!
De faza cuura pt. babilonieni nu mi-am dat seama niciodata. Mie imi placeistoria,maialescea antica, si stiu ca mai toate lucrurile au inceputsau au trecut pe la babilonieni, mie mi se par un popor foarte interesant. 

Acum ca am citit in 70 la suta cartea asta cu istoria astronomiei, mi s-afacut clara treaba: inainte de Galilei astronomia era doar ca te uiti pe cer, astepti planete, comete, constelatii si le puttot felul de semnificatii. :) Nimic despre chestiile pe care le vedem noi... fara o luneta macar, DSO-urile sunt inexistente. :(