-----------------------------------
Bogdan Lungu
07 Ian 2017 21:45

Buna seara dragi colegi . Eu sunt Bogdan si am nevoie de voi
-----------------------------------
Bogdan Lungu , Iasi ( oras ) , Inginer.

M-am inregistrat deoarece imi doream sa pun nite intrebari unei comunitati de pasionati.

Am un buget ( aproximativ 2000 +/- 500 Ron si as dori sa fac o alegere buna ).

Imi imaginez ca indiferent cat de mult studiu fac eu, un sfat din partea unui profesionist face toti banii :).

Probabil fiecare firma in fuga dupa vanzare face "greseli" in specificatii :) gen :  10 x , cand echipamantul respectiv nu ii poate fructifica ... 

Pe scurt :  vreau un sfat , de la niste oamani care sa ma ajute sa cantaresc corect  daca :

Apertura de 200 mm ( Newton ) , este un avantaj masiv fata de cea de 102  ( Maksutov ) ?, punand in balanta colimarea , dimensiunile si nu in ultimul rand calitatea ocularelor din chit .

Imi doresc o sulutie decenta cu care sa pot sa il vad eu cu ochii pei pe saturn ( poate mai tarziu o poza cu un EOS )...

Alegerile mele in moementul de fata sunt cele din link-urile de mai jos , insa accept cu mult drag si pareri din partea comunitatii . 


Skywatcher Telescop Maksutov MC 102/1300 SkyMax EQ-2


Skywatcher Telescop Dobson N 200/1200 Skyliner Classic DOB Set


PS : mai exista Ieseni pasionati de astronomie ? Stiti cumva zone ferite de poluare din care se poate vedea cat de cat cerul ? :)

Multumesc.