-----------------------------------
Bogdan Lungu
08 Ian 2017 13:58

Continuam...
-----------------------------------
@Valy, multumesc pentru raspuns  - Iasul este inconjurat de 7 coline . [ probabil de pe una din ele ]

@Mircea Pteancu - Frumos projectul semnalizat de tine , multumesc mult pentru oferta , insa as dori ceva " nou "  cu documentatie aferenta , posibilitate de service-are ...

@2SKYl, multumesc pentru raspuns, insa nu inteleg de ce imi sugerezi : 150/ 1200 Dobson  in pofida Dobson N 200/1200 ? 

@tudor, multumesc pentru raspuns.  Observatia ta este fix nedumerirea mea  [ am o masina , pot sa deplasez "sculele " - sugestia este sa merg pe un 200mm , corect ? ] 

@Erwin,multumesc pentru raspuns. Te citez :   "Ocularul este jumătate din telescop"  
Am observat ca putem gasi   telescop fara accesorii ...

Avand in vedere ca toti  intr-un mod mai mult sau mai putin evident mi-ati sugerat sa nu neglijez  "puterea de captare a luminii  "  am decis ca 200mm este specificatia minima pe care voi merge .

Acuma apelez din nou la voi , pentru a face alegerea oprima:

2000 Ron &#177; 500 Ron - Care telescop si care oculare ?

Propunerea mea :  Omegon Dobson N 203/1200 DOB (without accessories)  + Orion Premium Telescope Accessory Kit, 1,25"  

PS: Alegerea mea nu este bazata pe conostinte practice in acest domeniu , de asta vreu sa ma contraziceti vehement daca este cazul . 

Va multumesc tuturor .