-----------------------------------
Catalin
09 Ian 2017 10:32


-----------------------------------
Salutare! Sint citiva pasionati in Iasi si se fac iesiri, mai ales vara. E un grup pe facebook, Astroclubul Iasi. S-au facut observatii in zonele Rediu-Aldei, Aroneanu, Bucium, Dobrovat etc.

Ca incepator, ia un Dobson, clar. Montura e mult mai usor de manipulat si poti vedea destule obiecte chiar si cu ocularele din dotare. Vezi ca are spre 25 kg. Nu te grabi si petrece multe ore cu el, nu arunca imediat banii pe oculare scumpe. De vazut o sa vezi multe lucruri faine, daca ai rabdare si iti fomezi ochiul si daca petreci citeva ore studiind in prealabil ceea ce vrei sa vezi.

Eu am un astfel de telescop si pot sa iti spun ca inca folosesc ocularul de 25 de mm, care imi da imagini acceptabile. Cel de 10mm nu ma ajuta deloc, dar am alte variante. Stau la casa, in Aroneanu si Dobsonul e usor de folosit in cazul meu. Am un cer acceptabil, oricum mult peste ce este in orice zona a orasului.

Daca te ajuta, poti veni sa vezi ce e cu telescopul asta. Din pacate, de multe saptamini nu prea am avut cer bun.
toate cele bune!