-----------------------------------
Mircea Pteancu
10 Ian 2017 21:00


-----------------------------------
vicu

Foarte fain !!!
Nu cred sa  mai fi vazut acest instrument , da-ne te rog ceva mai multe detalii.
Arata ca un telescop de cel putin 10 inch dar ar putea fi si de 12 inch.
Sa-l folosesti sanatos si te rog sa te consideri invitat din oficiu la rubricile de observatii.

Tudor

Foarte frumusica ''trusa  de supravietuire astronomica'',foarte bine accesorizata.
Cu asa ceva poti sa faci nenumarate observatii fara sa te plictisesti vreodata si din locuri foarte greu accesibile cum sunt piscurile de munti , asa cum bine ai zis.Felicitari !
Acum am inteles despre cine ai intrebat , am sa sap dupa articolasul respectiv prin Sky&Telescope , este vorba de acel ''teacher'' nord-american cu luneta de 60mm.
Ca veni vorba de lunetele de 60mm...
La acest subiect nu pot sa-mi garantez obiectivitatea, eu sunt fan al lunetelor de 60mm.
Deocamdata  am scazut de la trei bucati la numai doua bucati operationale .
Dar am sase lunete de 60mm in diverse stadii ATM si dupa finalizarea lor voi avea un total de 8 bucati :

60x260mm/obiectiv binoclu  

+65x360mm /obiectiv bombardier din Al Doilea Razboi   Mondial

+60x480/obiectiv Swift 

+60x380mm-spottingscope,in colaborare cu Erwin

+60x700 mm Bushmaster /operational 

+60x700mm / 100% China- asa ca sa fie dar Mirciulica-i va ''aranja'' focuserul si va pune diafragme deoarece cele prevazute de ''fabricant'' sunt o caricatura.

+60x800mm /portocular 2'' 

+60x828mm/zoth+60x1000mm /obiectiv [color=red]Carton.

Cele ingrosate sunt operationale.
Cele notate cu rosu au tub,celula obiectiv si focuser.
Lipsesc diafragmele ,vopsirea interna in negru mat si cea exterioara de estetizare.
La luneta Carton am, prin bunavointa prietenului Erwin , tubul din tabla inox fff fain iar la spottingscopul de 60x380mm am obiectivul ,celula ,tubul si redresorul , lipseste focuserul.
La luneta ''bombardier'' deocamdata am numai lentila ,acum ''clocesc'' o solutie constructiva mai ciudata.
Un hobby in hobby !

Seful haitei este luneta zoth 60x828mm care este atat de  buna incat am unele indoieli ca  luneta cu obiectiv Carton va reusi sa preia conducerea.

Mircea