-----------------------------------
Catalin M. T.
23 Ian 2017 16:58


-----------------------------------
Ocularele Planetary sunt in general bune, corectate pana aproape de marginea campului. In anumite situatii cu obiecte stralucitoare in apropierea sau in afara campului ocularului pot aparea mici reflexii de lumina parazita. Recomand ca si oculare de uz general.
Legat de ocularele BCO, intre cel de 6mm si 10mm eu nu am sesizat diferente de calitate, doar pozitionarea ochiulului fata de lentila ceva mai stransa decat la cel de 10mm. In legatura de calitatea imaginii nu am nimic de reprosat, claritate peste ocularele Planetary, contrast bun, detaliile fine planetare mult mai bine definite si culorile o idee mai saturate si nu prezinta reflexii de lumina parazita. Ca si contra, doar ultimii ~5% de langa marginea campului ocularului(avand 50°), si e de asteptat ceva distorsiune, dar nu e deranjanta.
Parerea mea e sa mergi pe BCO 10mm cu un Barlow de calitate pt. observatii planetare.
Atasez doua imagini comparative cu BCO 6mm si 10mm prin luneta de 90mm la 91x si 151x ca sa iti faci o idee. La ocular imaginea e mai clara ca in poze.